ПОКЛИКАННЯ

Ким би ти не була, якщо вже читаєш цей розділ, то вірогідно шукаєш відповіді на потаємні порухи своєї душі. Можливо тебе притягує життя сестер, і несподівано для себе самої, відчуваєш миле запрошення до такої посвяти. Можливо це так несподівано для тебе самої, бо мала свої плани і по іншому уявляла своє життя, чи вже навіть здобула певний фах.
Обрати монаше життя не є тим самим, що вибрати бути перукарем чи вчителькою, хоча у секуляризованому і матеріалістичному суспільстві, в якому ми живемо, так видається багатьом. Саме тому "життя обітами" , як вибір монахині викликає тривожні питання: чому? як так? хто змусив її це зробити?
За допомогою цієї сторінки ми б хотіли спробувати відповісти на ці питання, щоб пояснити, наскільки можемо, що відбувається в серці людини, яка в певний момент свого життя вирішує здійснити шлях, який для більшості залишається незрозумілим і непрохідним.
Але хочемо бути з тобою чесними. Якщо труднощі життя, боротьба за прожиток, банальність повсякденного існування вбили в тобі уяву, бажання, мрію, а з нею і надію; якщо ти все матеріалізуєш і не віриш в можливість жити любов’ю, тоді це не для тебе, можеш закрити цю сторінку.
Однак, якщо твоя надія ще повністю не вбита, якщо ще віриш в існування високих ідеалів і в мрії Бога щодо тебе і світу, тоді читай далі!

Ти теж покликана…

Кожна людина, від хвилі Хрещення – нагадує нам святий Павло – покликана до святості, без виключень. Апостол стверджує: «Така бо воля Божа щодо вас – святість ваша» (1 Солунян 4,3.).
«Святість»! Велике слово і незвичне сьогодні у вжитку.
Ми уникаємо його, бо справжня святість навіть трохи лякає.
Простими словами: Бог хоче, щоб кожен з нас відчитав той план, який Він зготував, для цього життя і життя вічного.
Різноманітні шляхи досягнення цієї мети: різні дороги покликання, які Бог сіє у своїй Церкві, тому що «кожен має свій дар від Бога, одному такий, іншому – інший».
Переважна більшість прямують до освячення, живучи в шлюбі та закладаючи родину. Серед багатьох доріг, однак, заслуговує на особливу увагу найбільш трудна, започаткована самим Господом і Його учнями, що полягає на дотриманні трьох євангельських рад: послуху, убогості і цнотливості.
Ті, які вже посвячені Богові у Хрещенні та натхненні Божественною благодаттю, обирають цей шлях, таким чином поглиблюють свою хрестильну консекрацію і прагнуть слідувати за Господом з більшою свободою і наслідувати Його більш зблизька, ставлячи своє життя на службу Христу і братам.
Ми вжили слово свобода, яке може видатись дивним стосовно життя монахинь. Як можна говорити про свободу, коли зв'язані обітами вбогості (особисто не мають права розпоряджатися жодними матеріальними благами, навіть плодами власної праці), чистоти (це зречення навіть дозволеної всім радості мати сім'ю) і, найголовніше, послуху (вкласти особисту волю в руки іншої людини)??? Хіба можна говорити про свободу монахині-затворниці, закритої за мурами і гратами монастиря? І так можна продовжувати.. Але є коротка відповідь на ці питання. Відповідь дана словами Ісуса: "Правда визволить вас!". Вільний – насправді вільний! – хто живе в істині про самого себе та інших. І правдою є Він, Христос, повний зміст всього існування, і той, хто живе у Ньому і для Нього, є вільнішим від усіх людей. Навіть по ту сторону граток… Але , щоб у це повірити, треба досвідчити.
Захоплені цими глибокими переконаннями і керовані внутрішньою силою, що походить від Святого Духа, багато людей впродовж віків засновували релігійні родини, духовність яких Церква прийняла і затвердила, як безпечні та певні дороги осягнення святості. Таким чином, Боже Провидіння , творчість і мужність чоловіків і жінок , які відчитали знаки часу, спричинилися до того, що в Церкві розвинулася велика кількість релігійних родин (орденів), кожна з властивими їй особливостями харизми, але всі рівночасно скеровані на будування людської спільноти у єдину родину віруючих у Христа, тобто Церкву. Щоб Слава Божа , яку ми покликані неустанно оспівувати, поширилась на весь світ.

Отже ... рушай!
На сторінках цього сайту ти можеш пізнати нашу історію та нашу щоденність. І якщо ти також шукаєш глибину сенсу свого життя і дорогу, яку Господь вимріяв для тебе ще від лона матері, тоді знай, що знайдеться місце і для тебе, серед тих, які вже сказали своє «так»:
- так, справжній любові, так повноті життя, певності надії;
- так Богові і так іншим душам, які чекають на твою молитву і жертву;
- так, Ісусу Христу, Його любові, його поклику.

І пам’ятай :
- що принцами народжуються, а святими стають;
- і що твої обмеження можуть страхати тебе, але не Бога.
Для кожного є місце в будуванні Царства, а твоє місце не займе хто-небудь інший.
Господь продовжує стукати в двері серця і терпляче чекає, коли ти відчиниш Йому.
Звідки почати ?
Добрий початок – це твоя особиста ревна молитва про розпізнання волі Божої у твоєму житті. І якщо вже маєш знаки, що це саме споглядальна місія в серці Церкви, ти можеш звернутися до сестри, відповідальної за формацію і домовитися про індивідуальну зустріч, або ж про участь у реколекціях для дівчат.
Господь каже своїм першим учням "Прийдіть та подивіться.." , тому ми радо запрошуємо тебе розпізнавати Його голос в тиші нашої обителі.
Більш детальну інформацію про умови вступу та етапи формації ти дізнаєшся при особистому знайомстві з нами.

Номер тел. 0980602758 – с. Бернадета

Крихта Слова Божого

Що, отже, злучить Бог, людина хай не розлучає. Мк 10,9

Години св. Служби

Сьогодні (25.05): 7.00

Завтра (26.05): 7.00

Слово св. Бенедикта

Усе для всіх повинно бути спільним і нехай ніхто нічого не називає своїм і своїм не вважає

св. Бенедикт

св. Бенедикт

Copyright © 2010-2012 Монастир сестер Бенедиктинок в Житомирі